Wie ik ben, ik vertel het je graag.

Wie ik ben, ik vertel het je graag.

Als kind wilde ik veel “worden”, journalist, schrijver, architect, dokter en later ook nog arts/psychiater. Niets van dat alles ben ik geworden. Alhoewel schrijver en psychotherapeut wel :) Ik had echt geen idee, zo veel keuzes, ik vond zo veel leuk, en dat maakte dat het alleen maar moeilijker werd. Keuzestress.

Mijn ouders hadden een bouwbedrijf dus na de middelbare school werd de keuze toch een beetje voor mij gemaakt. Ik ging bouwkunde studeren, want hoe fijn zou het zijn als ik het bedrijf van mijn ouders zou overnemen. Goed gedacht, minder goed uitgevoerd. Na 2 jaar hield ik het voor gezien en ging ik een managementopleiding volgen. Om na mijn opleiding als projectleider van start te gaan bij …… een groot bouwbedrijf. Kwam het toch nog voor een deel goed. Na het bouwbedrijf heb ik als projectleider ook nog gewerkt bij de SNS bank, Interpolis en als laatste de Rabobank.

"Niet meelopen met de meute maar uniek mogen en durven zijn."

Ik werd ziek!

Mijn functie vond ik geweldig, de bedrijven vaak wat minder leuk. Nergens zat ik echt op mijn plek. De sfeer op kantoor, ik vond het vaak verschrikkelijk. Veel ontevreden mensen, ongelukkige mensen, de “fluisteringen” in de wandelgangen, het ellebogenwerk, het geroddel. Ik begreep er helemaal niets van en werd er ongelukkig van, en ziek. 

Ik kreeg Fibromyalgie, ook wel spierreuma genoemd, en heftig ook. Ik kon niet meer werken, werd zelfs 100% afgekeurd, verloor het geloof in mezelf en mijn omgeving. Het werd een periode van heel veel zelfreflectie, zelfzorg en het volgen van opleidingen waar ik blij van werd. Waaronder de opleiding tot trauma therapeut. 

Toen ik langzaamaan aan het terugkrabbelen was naar mijn werkplek bij de Rabobank stond er een reorganisatie op de planning. Voor mij de ultieme kans om nu dan echt voor mezelf te gaan kiezen. Mijn verzoek werd ingewilligd, ik was boventallig, ik mocht gaan en had een jaar de tijd om van baan naar baan te gaan. Dat was niet wat ik wilde, ik wilde van baan naar eigen bedrijf.

Met dit doel voor ogen gaf ik mezelf een jaar de tijd. Binnen dat jaar moest mijn bedrijf staan en zo draaien dat ik er ook echt inkomsten uit kon halen. 

Het werd een jaar van ontwikkelen, leren, vallen, opstaan, weer vallen en even blijven liggen, weer opstaan, doorgaan en heel gelukkig zijn. 

Ik ben geworden wie ik wilde zijn!

Na zo veel jaren weet ik wat ik worden wil. Ik ben ondernemer, opleider, kennis deler, motivator, psychosociaal therapeut en trauma therapeut. Die jassen passen bij mij, dat bén ik. Dat is waar ik moeiteloos briljant in ben, en waar ik enorm blij van wordt. Nu mag ik jou met lichaamsgerichte psychotherapie en trauma therapie helpen in mijn praktijk.

Mijn allergrootste passie is kennis delen. Mensen enthousiast maken, de kwaliteiten bij iemand zien die ze zelf nog niet hadden ontdekt, mensen in hun kracht zetten, verlossen van belemmerende overtuigingen zodat ze gaan groeien en zichzelf verder kunnen ontwikkelen in dat waar wij weer blij van worden.Stimuleren en motiveren, inzichten geven, confronteren, keuzes durven maken en in beweging laten komen. Dat is naast humor, veel lachen, inspirerende gesprekken, mijn passie.

Niet meelopen met de meute maar uniek mogen en durven zijn. Als je doet wat klopt dan voelt het goed. Dan ben je blij, dan voel je vrijheid.

Dat gun ik jou, mij en iedereen, en daarbij help ik je graag.

Geniet van je reis.Pauline Trum

Spreker Trauma summit

Beluister de podcast Trauma Summit op Spotify.
Pauline Trum Trauma Therapeut praktijk Mind Control in Veen Noord-Brabant

Trouwambtenaar

Op 26 juli 2024 mocht in onze lieve vrienden trouwen. Wat een eer, en wat een fantastisch mooie ceremonie was het. Er werd gelachen, een traantje weggepinkt, aandachtig geluisterd en gekeken naar de rituelen en tradities van deze Keltische huwelijksceremonie met handfasting ritueel. Het mooie bruidspaar en 80 gasten mocht ik toespreken of eigenlijk meer meenemen in het liefdesverhaal van deze 2 mooie mensen. Ik heb het met heel veel liefde en plezier gedaan, en zou het zo weer doen. Na afloop zoveel mooie en lieve reacties ontvangen. Met liefde gedaan en in liefde ontvangen.

Eigenaar Zonnevlecht Opleidingen 

Zonnevlecht Opleidingen is al meer dan 20 jaar erkend opleider in de complementaire zorg. Kennis delen is mijn passie En vanuit deze passie ben ik meer dan 20 jaar geleden het opleidingscentrum Zonnevlecht Opleidingen gestart. Als therapeut en opleider weet ik hoe belangrijk het is om jezelf te blijven ontwikkelen en bij te scholen. Goede kwaliteit cursussen, trainingen en opleidingen zijn waardevol voor je persoonlijke ontwikkeling en groei, zodat je de opgedane kennis weer door kunt geven aan je cliënten. Bij iedere cursus of opleiding die ik aanbied, denk ik steeds weer: wat mag mijn student van mij verwachten, wat is de vraag vanuit de therapeut én de cliënt?

Eigenaar Zonnevlecht Online 

Zonnevlecht Online specialist in online cursussen, volledig gericht op jouw wensen, is opgericht door mij (Pauline Trum) tijdens het eerste corona jaar. Het doel van Zonnevlecht Online is kennis delen zodat de cursisten en studenten nog beter worden in hun vak. Zodat ze hun cliënten nog beter kunnen helpen, behandelen of verwennen in de praktijk.

Volg je mij ook op social media

Facebook

Dagelijks deel ik content op Facebook.

Instagram

Laat je inspireren door mijn verhaal.

LinkedIn

Waardevolle blogs lees je hier.

Vragen aan mij

 Wat heeft je gemotiveerd om een carrière te beginnen als trauma therapeut?

Nadat ik zelf mijn trauma's uit mijn kindertijd doorleefd had voelde ik dat er een pad voor mij open lag om andere te (mogen) helpen met hun trauma verleden. Ik weet als geen ander wat de invloed van trauma kan zijn op je (volwassen) leven. 'Mensch, durf te leven' zong mijn opa vaak (een liedje uit 1917 gezongen door Jean-Louis Pisuisse). Die zin dwarrelde regelmatig rond in mijn hoofd. Gelukkig ben ik een goede luisteraar. Zo heb ik ook goed geluisterd naar de woorden uit dit liedje, ik ben gaan leven.  

Wat maakt de aanpak van praktijk Mind Control uniek?

Ieder mens is uniek, geen trauma ervaring is hetzelfde, ook al hebben we het hetzelfde meegemaakt. Het dan ook (mijns inziens) niet mogelijkth om standaard therapie trajecten aan te bieden. Alles is maatwerk, zeker als het gaat om trauma therapie. Samen met mijn cliënt stellen we een uniek maatpakket samen, waarbij de hulpvraag én de cliënt niet uit het oog verloren mogen worden.

Hoe kunnen cliënten profiteren van de expertise en ervaring die je hebt opgebouwd als trauma therapeut?

Je kan geen therapie geven als je zelf nog traumapijnen op te lossen hebt. Je zal dan ook als therapeut zelf aan jezelf moeten, en blijven, werken. Dat betekent dat ook ik door de modder zal moeten gaan om mijn innerlijke pijnen onder ogen te komen. Hoe onrechtvaardig zou het zijn als ik 'mooie praatjes' verkoop aan mijn cliënten van 'hoe ze het het beste kunnen doen', terwijl ik zelf mijn kop in het zand steek als het gaat om mijn eigen pijnen. Dat is een grote no-go voor mij.

Wat zijn jouw toekomstplannen en doelen voor praktijk Mind Control?

Dat is een spannende vraag, waarom, omdat ik altijd blijf ontwikkelen en ontdekken. Zo ga ik ieder jaar naar het buitenland om mezelf verder te ontwikkelen via training (en ervaring) als trauma therapeut. Is mijn grote wens dat de psychische gezondheidswereld beter met elkaar gaat samenwerken. Of dat gaat lukken, dat denk ik niet. Mijn droom is dan ook een organisatie waar meerdere disciplines samenkomen, waarbij de cliënt zo optimaal mogelijk geholpen wordt, zonder tig keer hetzelfde verhaal te moeten voldoen.

Op welke manier draagt praktijk Mind Control bij aan het vergroten van bewustzijn en het verminderen van stigma rondom trauma?

Alles begint met kennis. Kennis bij de therapeut, en kennis bij de cliënt. Daarom vind ik het belangrijk om mijn cliënten mee te nemen in een stuk(je) psycho-edcuatie. Het begrijpelijk en inzichtelijk maken van wat er in het lichaam gebeurt, en waarom dat zo is. Dat er niets mis is met de gevoelens, gedragen, en reacties, maar dat het is ontstaan vanuit een trauma pijn. Vaak opgelopen in de kindertijd. Dat is de start van de sessies.

Welke rol spelen zelfzorg en nazorg in het behandelingsproces van trauma , en hoe worden cliënten hierin ondersteund?

Zelfzorg is ontzettend belangrijk, voor iedereen en zeker als je traumapijnen ervaart. Ik zeg ook altijd "20% doe je bij mij, 80% doe je (met hulp) zelf". Ik heb de cliënt ook nodig in het traject. Ik kan het niet vóór mijn cliënt doen. Je doet het zelf, maar niet alleen. Naast de psycho-educatie en de therapie krijg je van gerichte oefeningen mee vanuit de polyvagaal theorie, (adem)oefeningen en oefeningen om de nervus vagus te stimuleren. Dit gaat je helpen om thuis verder te werken aan je herstel.